Samenwerken aan geïnspireerd onderwijs!

Pauzemomenten

Ochtendpauze
Het is de bedoeling van onze ochtendepauze, dat de kinderen dan even iets gezonds nemen: wat fruit, een cracker, een boterham en/of iets te drinken. Voor veel kinderen betekent dat nieuwe energie om na de ochtendpauze weer fris door te kunnen werken. Het is bepaald niet de bedoeling dat kinderen snoep en frisdrank mee naar school nemen. In samenspraak met de GGD, vinden wij dat pepdrankjes, powerdrinks en andere zogenaamde energiedranken niet op de school gebruikt mogen worden.

Lunchpauze
We lunchen in de groep bij de eigen leerkracht. We streven er naar om de lunch in 15 minuten te nuttigen. Wilt u zorgen voor een lunch die uw kind(eren) ook in een kwartier kan opeten? Vervolgens hebben de leerlingen een kwartier middagpauze. De groepen 1 en 2 combineren hun lunch en pauze met het buitenspelen, waardoor zij flexibel met hun tijden kunnen omgaan. Lunchtijd is een moment van rust en ontspanning. Wij lunchen in stilte met eigen invulling (bijv. voorlezen, klassieke muziek, e.d.). De school zorgt dat er per locatie een koelkast gebruikt kan worden, om het drinken koel te kunnen houden.

Als school hebben we de volgende lunchroutines afgesproken:

  • Wij beginnen de maaltijd gezamenlijk met: gebed, liedje, gedicht, vers, of iets dergelijks;
  • Wij eindigen de maaltijd door gezamenlijk af te ronden en op te ruimen;
  • Wij eten en drinken onze eigen lunch op;
  • Wij zitten tijdens de lunch aan tafel;
  • Als wij klaar zijn met lunchen blijven wij in onze klas totdat de pauze begonnen is;
  • Als wij onze lunch nog niet op hebben als de pauze begint, krijgen wij extra tijd om het laatste beetje op te eten en te drinken op een bankje op het plein (groepen 3-8).

De groepen 1-2 combineren de lunch en de pauzetijd met het buiten spelen, waardoor het mogelijk is wat meer tijd aan de lunch te kunnen besteden:

  • Als wij onze lunch niet op krijgen, nemen wij het restant mee naar huis;
  • Wij nemen contact op met de ouders van kinderen die hun lunch regelmatig niet op eten of niet lusten;
  • Wij stimuleren gezond eten en drinken.

Het advies voor drinken is: melk, karnemelk, chocomel, drinkyoghurt, of iets dergelijks. Dus geen snoep en frisdrank meenemen. 

Fruitdag
Als school vinden we een gezond tussendoortje erg belangrijk. Daarom is het op woensdag en vrijdag fruitdag. We verwachten dat de kinderen deze dagen in ieder geval groente of fruit meenemen. In de groepen wordt hier ook aandacht aan besteed.

Contactadressen

Koninginnenlaan 5
3433 CT Nieuwegein
Telnr: 030-606 05 25

Julianaweg 28
3433 EB Nieuwegein
Telnr: 030-2217486

Lupinestraat 23
3434 HA Nieuwegein
Telnr: 030-6065165

WAS Nieuwegein